Sydafrika et af verdens smukkeste vinlande.
Masser af påvirkning fra Stillehavet, kulde om natten og varme om dagen samt den kølige vind fra False Bay gør Sydafrika til et super spændende vinland.
Der laves masser af høj klasse vin fra den elegante Pinot Noir, til Bordeau blends af Cabernet Franc, Merlo , Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Den krasbørstige Pinotage, (krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault) og, den kraftige Shiraz bliver også lavet i høj kvalite .
Sydafrika er desuden fremragende til de hvide Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc samt deres berømte late harvest dessertvine.
Der er 2 stilarter i Sydafrikas vinmagere, dem der gerne vil elegance og dem der gerne vil lave powerfulde vine.
Underkategorier
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol 12,5 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu, kan gemmes i op til 3 årProduktion: 6.000 flaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Fede og kraftige oste og asiatisk mad
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 58 % Sauvignon Blanc, 28 % Semillon og 18 % Pinot GrisAlkohol 12,5 %Gemmepotentiale: 3-4 årProduktion: 6.000 FlaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Fiskeretter og skaldyr, asiatisk mad og fed ost også gorgonzola.
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % AlbarinoAlkohol 13,5 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu, kan gennes i op til 3 årProduktion: 4-5.000 FlaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Asiatisk mad og ost
Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100% ChardonnayAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: I hvert fald op til 20 årProduktion: 6.000 flaskerLagring: 12 måneder ufiltreret i selekterede fade fra de bedste fadproducenter i verdenRating: NejEr velegnet til: Ost og fed fisk
På vej hjem i samme årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % ChardonnayAlkohol 13,5 %Gemmepotentiale: 3-4 årProduktion: 6.000 FlaskerRating: NejEr velegnet til: Ost og tør fisk
På vej hjem i samme årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100% Cabernet SauvignonAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15-20 årProduktion: 3.000 flaskerLagring: 2 år på små franske barriques og 4 år på flaskeRating: NejVelegnet til: Rødt kød
Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 43 % Merlot, 39 % Cabernet Franc, 16 % Cabernet Sauvignon og 2 % Petit VerdotAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: Den modner indenfor de næste 10 år og holder 10 år mereProduktion: 9.000 flaskerLagring: Modnet 2 år i barriques og 4 år på flaskeRating: NejEr velegnet til: Rødt kød