Lige midt i - og omkranset af bjerge – ligger Robertson Dalen i den vestlige del af Sydafrika.
Vingården Springfield Estate ejes af familien igennem 9 generationer, som stammer fra de oprindelige Huguenotter, der kom til Sydafrika fra Loire dalen i 1688 – medbringende bundter af vinstokke under armene.
Den klipperige jord på Springfield Estate drives af det nuværende bror og søster-hold Abrie og Jeanette Bruwer, der er 4. generation. De beskæftiger sig med det, som de er bedst til – nemlig at dyrke vin, og de er ikke bange for at tage de nødvendige risici i forbindelse med både gammel og moderne teknologi i vinfremstillingen for at få den bedste kvalitet frem. De får hjælp af et trofast hold af arbejdere, der har stået last og brast med de to søskende i efterhånden mange årtier.
Abie Bruwer holder et vågent øje og tager sig af dyrkning og fremstilling af vinene, og hans søster Jeanette tager sig af den praktiske koordination og markedsføring, både lokalt men også internationalt.
Vinene produceres ud fra veganske principper.
Deres motto er: Fremstillet med Ære!
Hjemmeside: www.springfieldestate.com
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol 12,5 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu, kan gemmes i op til 3 årProduktion: 6.000 flaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Fede og kraftige oste og asiatisk mad
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 58 % Sauvignon Blanc, 28 % Semillon og 18 % Pinot GrisAlkohol 12,5 %Gemmepotentiale: 3-4 årProduktion: 6.000 FlaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Fiskeretter og skaldyr, asiatisk mad og fed ost også gorgonzola.
På vej hjem i ny årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % AlbarinoAlkohol 13,5 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu, kan gennes i op til 3 årProduktion: 4-5.000 FlaskerLagring: Modnes med drueskaller i 100 dage i ståltankeRating: NejEr velegnet til: Asiatisk mad og ost
Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100% ChardonnayAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: I hvert fald op til 20 årProduktion: 6.000 flaskerLagring: 12 måneder ufiltreret i selekterede fade fra de bedste fadproducenter i verdenRating: NejEr velegnet til: Ost og fed fisk
På vej hjem i samme årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100 % ChardonnayAlkohol 13,5 %Gemmepotentiale: 3-4 årProduktion: 6.000 FlaskerRating: NejEr velegnet til: Ost og tør fisk
På vej hjem i samme årgang!!Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 100% Cabernet SauvignonAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 15-20 årProduktion: 3.000 flaskerLagring: 2 år på små franske barriques og 4 år på flaskeRating: NejVelegnet til: Rødt kød
Vingård: Springfield EstateOmråde: Robertson, SydafrikaDruer: 43 % Merlot, 39 % Cabernet Franc, 16 % Cabernet Sauvignon og 2 % Petit VerdotAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: Den modner indenfor de næste 10 år og holder 10 år mereProduktion: 9.000 flaskerLagring: Modnet 2 år i barriques og 4 år på flaskeRating: NejEr velegnet til: Rødt kød