Robin Budowski fortæller, at da han for ca. 15 år siden startede vingården Chateau d’Agel, der ligger indenfor
“Parc national regional du Haut Languedoc, var det eneste krav, at den skulle ligge i Languedoc området – der hvor priserne er blandt de laveste i Frankrig, men også hvor kvalitet og potentiale er optimale.
Vingården består af 38 hektar, som bliver dyrket meget effektivt, blandt andet ved hjælp af ønolog Jean Natoli,
som kender området som sin egen bukselomme, og som omgående anerkendte jordens ekstraordinære store potentiale.
Druerne er Carignan, Syrah og Mourvèdre (rødvin), Marsanne, Viognier, Grenache Blanc og Vermentino (hvidvin).
Chateau d’Agel producerer ca. 10 % hvidvin ud af hele produktionen, men hovedkoncentrationen ligger i den gode kvalitetsrødvin (3 hvidvin og 8 rødvine). Vinene er fra 2007 produceret som AOC (undtagen Muscat Sec), som altid vil forblive en Vin de Pays d’Oc).
Chateau d’Agels vine bliver regelmæssigt vurderet med høje og højeste udmærkelser og medaljer, f.eks. 2 store guldmedaljer ved ”Concours Mondial de Bruxelles”, Vinalies, 90 og 91 Wine Spectator Points etc.
Absolut en vingård med klasse.
Gå til hjemmesiden
Vingård: Chateau d'AgelOmråde: Minervois, FrankrigDruer: 50 % Syrah, 50 % Grenache NoirAlkohol: 15 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu. Kan ligge ca. 10 år.Produktion: 10.000 flaskerRating: Velegnet til: Bøf, ost, grillet kød, and og vildt
Vingård: Chateau d'AgelOmråde: Minervois, FrankrigDruer: 100 % SyrahAlkohol: 15 %Gemmepotentiale: 15 -20 årProduktion: 6.100 FlaskerLagring: Lagringen foregår i en enkelt 400 liter barrique tønde og fermenterer i 70 dage indtil kort før jul og derefter i en brugt 400 liter tønde. Vinen lagres i yderligere 7 måneder. Rating: NejEr velegnet til: Kraftige...
Vingård: Chateau d'AgelOmråde: MinervoisDruer: Syrah og Grenache NoirAlkohol: 15 %Gemmepotentiale: 20 årProduktion: 2.050 flaskerRating: 91 point: Robert Parker og 16,5/20 point: Jancis RobinsonEr velegnet til: Rødt kød