Frankrig er ikke uden grund blandt verdens førende vinlande, og snakker man om lækker fransk vin, er det nærmest umuligt ikke at nævne Bordeaux i samme sætning.
Hos AK Vine finder du et udvalg af de bedste vine fra Bordeaux, som kan gøre dine middage og arrangementer til endnu større oplevelser.
Gennem byen Bordeaux løber floden Gironde, og på begge sider af denne produceres nogle af Frankrigs bedste vine, hvoraf flere af dem også hører til blandt de dyreste.
Saint Estephe, Saint Julien, Pauillac og Margaux på den ene side og Saint Emilion på den anden side af Gironde er verdenskendte for deres vine fra Bordeaux-distriktet.
Der findes og anvendes mange druesorter i vinproduktion i Bordeaux, men de vigtigste druer er Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot.
Vingård: René VedrenneOmråde: Bordeaux, FrankrigDruer: 80 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet SauvignonAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 20 årProduktion: 21.000 flaskerLagring: Druer håndplukkes i små kasser og lagres i optil 60 % i nye egetræsfadeRating: NejAllergener: SulfitterEr velegnet til: Rødt kød, der ikke er for krydret
Vingård: Chateau Les Barraillots / René VedrenneOmråde: Margaux, Bordeaux, FrankrigDruer: 50 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 2 % Petit VerdotAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: 25-40 årProduktion: 12.000 flaskerLagring: 14 måneder i fadeRating: NejAllergener: Sulfitter og æggehviderEr velegnet til: Lækket, velsmagende og ikke for...
Vingård: René VedrenneOmråde: BordeauxDruer: 50 % Merlot, 41 % Cabernet Sauvignon, 7 % Cabernet Franc og 2 % Petit VerdotAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 20 årProduktion: 11.000 FlaskerLagring: 16 mdr. på 45 % nye ege fade og 55 % gamle Rating: Wine Enthusiast: 94 Point – Robert Parker: 90 Point – James Suckling: 94 Point – Decanter: 93 PointAllergener:...
Vingård: René VedrenneOmråde: BordeauxDruer: 98 % Merlot og 2 % Cabernet FrancAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 15-18 årProduktion: 18.000 FlaskerLagring: 18 måneder på eg Rating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt kød og modne oste
Vingård: Château Patris / René VedrenneOmråde: Bordeaux, FrankrigDruer: 80 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet SauvignonAlkohol: 14 %Gemmepotentiale: 12 årProduktion: 21.000 flaskerLagring: EgetræsfadeRating: NejAllergener: SulfitterEr velegnet til: Lam og rødt kød