New Zealand er af verden hurtigst voksende vinlande .
Fremragende til Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Gewurtstraminer og Riesling.
Fra verdens sydligste vinområde Central Otago ( køligt ) til nord øen (varmt).
På nordøen laves shiraz, cabernet, merlot (varmklima druer) men dog ikke i høj klasse kvalitet, endnu.
Den mega varme korte sommer er et problem ( børn skal bære hat / kasket om sommeren), samt den lange vinter, kan gøre at druerne har svært ved at modnes om efteråret.
NZ har på sin vis revolutioneret vinverden med deres hang til skruelåg og deres høje (bourgogne stil) kvalitet.
Monty Python lavede jokes om NZ vinkvalitet!
I dag er der ingen der griner mere ….
Underkategorier
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Sauvignon BlancAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 5.000 flaskerRating: NejAllergener: SulfitterEr velegnet til: Fine hvide fisk samt kylling og skaldyr
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, Awatere Valley, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: 6-8 årProduktion: 9.000 flaskerLagring: 6 mdr. på stålRating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Muslinger, hummer og andre skaldyr, hvis fisk, salat og som aperitif
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% Pinot NoirAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu, og den kan ligge 6-8 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: 11 måneder i egetønder. Fyldt på flasker i martsRating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt kød, vildt og fugle
Vingård: WhitehavenOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100% ChardonnayAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu og 10 år fremProduktion: 6.000 flaskerRating: NejAllergener: SulfitterEr velegnet til: Ost, fisk, lyst kød og charcutteri
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New Zealand Druer: 100 % RieslingAlkohol: 12 %Gemmepotentiale: Drikkeklar nu. Kan ligge op til 10 - 16 år.Produktion: 4.000 flaskerLagring: Modnet på tønder i 4 månederRating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Fisk, suppe og ost
Vingård: AmisfieldOmråde:Lowburn Terrace, New ZealandDruer: 100% RieslingAlkohol: 9 %Gemmepotentiale: 5 årProduktion: 2.400 FlaskerLagring: Rustfrie ståltankeRating: NejAllergener: Mælk og sulfitterEr velegnet til: Ost, tapas, kylling, wok og fisk
Vingård: AmisfieldOmråde: Central Otago, New ZealandDruer: 100 % håndplukkede Pinot Gris druerAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 16.000 flaskerLagring: Stål og ældre fadeRating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Ost, asiatisk mad
Vingård: EVA PemperOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100 % Sauvignon BlancAlkohol: 13 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu og kan ligge i 6 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: På stålRating: Cameron Douglas: 93 point - Candice Chow: 94 pointAllergener: SulfitterVelegnet til: Aperitif, fisk, skaldyr og lette vegetariske retter
Vingård: EVA PemperOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100 % ChardonnayAlkohol: 12,5 %Gemmepotentiale: Vinen er drikkeklar nu og kan ligge i 6 årProduktion: 5.000 flaskerLagring: På franske egefadeRating: Cameron Douglas: 93 point Allergener: SulfitterVelegnet til: Fisk, skaldyr og lette vegetariske retter
Vingård: EVA PemperOmråde: Marlborough, New ZealandDruer: 100 % Pinot NoirAlkohol: 13,5 %Gemmepotentiale: Vinen kan drikkes nu men er bedst fra 2025Produktion: 5.000 flaskerLagring: 9 måneder på franske egefadeRating: NejAllergener: Sulfitter Velegnet til: Grillede steg, lam og røde bøffer