Chile er et af de lande med de bedste betingelser for (differentieret) vinproduktion.
Masser af sol, kulde om natten samt påvirkning fra Middelhavet og Andes bjergene. Helt perfekt.
Eneste problem er, at der kan falde for lidt regn i sommerperioden.
Hoveddruerne er Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlor og Syrah, men de laver også gode Pinot Noir og Malbec, samt de hvide Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Viognier og Gewurtztraminer.
Som i Argentina er mange vinmarkener placeret i over 2000 meters højde, faktisk helt op til 3500 meter.
Underkategorier
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Syrah – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 6.000 flasker Lagring: 12 måneder på fad og 12 måneder på flaskeRating: Velegnet til: Rødt kød, and og pasta med cremet sauce og tapas
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 34 % Syrah, 33 % Carmenere, 33 % Cabernet Sauvignon – håndplukkede druer, og lavt høstudbytteAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 10.000 Flasker Lagring: 18 måneder på franske fade og 12 måneder på flaske Rating: Ja, Tim Atkin: 93 PointAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt kød,...
Vingård: Valle SecretoOmråde: Alta Cachapoal, ChileDruer: 100% Cabernet Sauvignon – håndplukkede druer, og lavt høstudbytteAlkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 15 årProduktion: 7.500 FlaskerLagring: 18 måneder på franske egefade og 6 måneder på flaskeRating: NejAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt kød, lam og and
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Cabernet Sauvignon – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 10.000 Flasker Lagring: 12 måneder på fad og 12 måneder på flaskeRating: Tim Atkin: 89 Point Allergener: SulfitterVelegnet til: En god steak, hvidt kød med cremet sauce
Vingård: Valle SecretoOmråde: Alta Cachapoal, ChileDruer: 100% Carmenere Alkohol: 14,5 %Gemmepotentiale: 20 årProduktion: 6.500 flaskerLagring: 18 måneder på franske egefade og 6 måneder på nye fadeRating: Tim Atkin: 91 Point, James Suckling: 92 PointAllergener: SulfitterVelegnet til: Oksekød, steaks og krydret kalveculotte
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Cabernet Franc – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 5.100 flasker Lagring: 6-8 mdr. på "stone eggs" og 12 måneder på flaskeRating: Allergener: SulfitterVelegnet til: Ost, pasta og lyst kød
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Petit Verdot – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 4.600 flasker Lagring: 6-8 mdr. på "stone eggs" og 12 måneder på flaskeRating: Ja, James Suckling: 91 pointAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt og lyst kød, oste
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Syrah – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 5.000 flasker Lagring: 6-8 mdr. på "stone eggs" og 12 måneder på flaskeRating: Ja, James Suckling: 92 pointAllergener: SulfitterVelegnet til: Pasta, fisk og fede oste
Vingård: Valle Secreto, Chile Område: Alta Cachapoal Druer: 100 % Cabernet Sauvignon – håndplukkede druerAlkohol: 14,5 % Gemmepotentiale: 15 år Produktion: 4.800 flasker Lagring: 6-8 mdr. på "stone eggs" og 12 måneder på flaskeRating: Ja, James Suckling: 91 pointAllergener: SulfitterVelegnet til: Rødt kød